Liuskekivilaatta, Himalaja Musta ®

Mustasta liuskekivestä sahattuja liuskekivilaattoja sisä- ja ulkokäyttöön eri asennusmenetelmin.

Liuskemestareiden Himalaja® -sarjaan kuuluvat liuskekivilaatat ovat aidosta mustasta liuskekivestä sahaamalla tehtyjä kivilaattoja. Kiven näkyviin jäävä pinta on käsityönä kiilalla halkaistu. Kivilaatan alapinta on jyrsitty, jolloin kivestä saadaan lähes tasapaksu. Paksuuskalibroitu liuskekivilaatta on helppo ja nopea asentaa. Kiven väri säilyy lähes muuttumattomana vuodesta toiseen.

Musta liuskekivimateriaali on ammattitaidolla valikoitu. Kiven erittäin suuri taivutuslujuus ja kiven tiiveys takaavat erittäin hyvän kestävyyden. Luonnonkivissä, kuten myös liuskekivissä, saattaa esiintyä luonnollista värimuutosta kuten esimerkiksi pinnan ruostumista tai kalkin muodostumista. Himalaja® liuskekivissä pinnan värimutokset ovat hyvin vähäisiä.

2 cm ja 3 cm paksut kivilaatat voidaan asentaa suoraan hiekan päälle, mutta suosittelemme kivien asentamista maakosteaan betoniin. Oikein asennettuna kivi soveltuu myös paikoitusalueille. Vain 3cm paksulla liuskekivilaatalla voidaan pinnoittaa muun muassa sisäänkäynnit, autopaikat ja terassit. Laatat soveltuvat myös käytettäväksi pihamuurien kansikivenä. Kivituhkaan tai maakosteaan betoniin asennetut liuskekivilaatat voidaan saumata itsestään kovettuvalla Gftk vdw 840 sauma-aineella.

12 mm paksulla liuskekivilaatalla voidaan pinnoittaa muun muassa sisätilojen lattioita ja seiniä sekä ulkotilojen julkisivuja ja terassipintoja.

Himalaja liuskekivilaatan hinta riippuu kiven paksuudesta ja koosta. Esimerkkihinta on 2cm paksulle 300×600 kokoiselle kivilaatalle.

Osasto: